Finom fűszeres máj
Hozzávalók:
- csirkemáj
- fűszerek: pirospaprika
- majoránna
- lestyán
- fehérbors
- vegán fűszerkeverék (ami olyan
- mint a vegeta
- csak ez sótlan...más egyéb sótlan alapfűszerkeverék is megteszi)
- liszt
- vaj
- fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítom, nagyobb darabokra vágom ? 4-be a két felet. Egy mélytányérban összekeverem a fűszereket, a só kivételével! Valamennyi pirospaprika, ugyanannyi vegán és lestyán, sokkal több majoránna (még több) és egy csipet fehérbors. Hozzáadok fele annyi lisztet, mint a keverék maga. A májat beleforgatom, hogy mindenhol érje. Vajat olvasztok egy edényben, 10dkgnyit, hiszen ebben fog kisülni a máj. A fokhagymát megpárolom benne, vigyázni kell, ha megég, megkeseredik, kis lángon dolgozz vele. Nem kell nekik sok, nem forró vajban 2-3 perc. Nagyobbra veszem a lángot, kicsit várok és a májakat belepakolom. Megfordítom őket kb. 5 perc múlva. Előkészítek egy tányért, teszek rá papírtörlőt, vagy valamit, amire a felesleges vaj lecsepeghet. Kiszedem a májakat, forrón picit megsózom mindkét oldalukat. Szerintem krumplipüré megy hozzá, de ha szép apróra vágtad a májat, akkor salátabetétnek is használhatod.
Hasonló receptek
Sajtkrémes sülthal filé
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Spenótos pulyka rolád
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Grillcsirke zöldséggel
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes