Finom fűszeres máj
Hozzávalók:
- csirkemáj
- fűszerek: pirospaprika
- majoránna
- lestyán
- fehérbors
- vegán fűszerkeverék (ami olyan
- mint a vegeta
- csak ez sótlan...más egyéb sótlan alapfűszerkeverék is megteszi)
- liszt
- vaj
- fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítom, nagyobb darabokra vágom ? 4-be a két felet. Egy mélytányérban összekeverem a fűszereket, a só kivételével! Valamennyi pirospaprika, ugyanannyi vegán és lestyán, sokkal több majoránna (még több) és egy csipet fehérbors. Hozzáadok fele annyi lisztet, mint a keverék maga. A májat beleforgatom, hogy mindenhol érje. Vajat olvasztok egy edényben, 10dkgnyit, hiszen ebben fog kisülni a máj. A fokhagymát megpárolom benne, vigyázni kell, ha megég, megkeseredik, kis lángon dolgozz vele. Nem kell nekik sok, nem forró vajban 2-3 perc. Nagyobbra veszem a lángot, kicsit várok és a májakat belepakolom. Megfordítom őket kb. 5 perc múlva. Előkészítek egy tányért, teszek rá papírtörlőt, vagy valamit, amire a felesleges vaj lecsepeghet. Kiszedem a májakat, forrón picit megsózom mindkét oldalukat. Szerintem krumplipüré megy hozzá, de ha szép apróra vágtad a májat, akkor salátabetétnek is használhatod.
Hasonló receptek
Gyöngybabos virsli
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke zöldborsós szószban
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes
Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes