Finom fűszeres máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • csirkemáj
  • fűszerek: pirospaprika
  • majoránna
  • lestyán
  • fehérbors
  • vegán fűszerkeverék (ami olyan
  • mint a vegeta
  • csak ez sótlan...más egyéb sótlan alapfűszerkeverék is megteszi)
  • liszt
  • vaj
  • fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítom, nagyobb darabokra vágom ? 4-be a két felet. Egy mélytányérban összekeverem a fűszereket, a só kivételével! Valamennyi pirospaprika, ugyanannyi vegán és lestyán, sokkal több majoránna (még több) és egy csipet fehérbors. Hozzáadok fele annyi lisztet, mint a keverék maga. A májat beleforgatom, hogy mindenhol érje. Vajat olvasztok egy edényben, 10dkgnyit, hiszen ebben fog kisülni a máj. A fokhagymát megpárolom benne, vigyázni kell, ha megég, megkeseredik, kis lángon dolgozz vele. Nem kell nekik sok, nem forró vajban 2-3 perc. Nagyobbra veszem a lángot, kicsit várok és a májakat belepakolom. Megfordítom őket kb. 5 perc múlva. Előkészítek egy tányért, teszek rá papírtörlőt, vagy valamit, amire a felesleges vaj lecsepeghet. Kiszedem a májakat, forrón picit megsózom mindkét oldalukat. Szerintem krumplipüré megy hozzá, de ha szép apróra vágtad a májat, akkor salátabetétnek is használhatod.

Hasonló receptek

Gyöngybabos virsli

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirke zöldborsós szószban

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: