Zöldborsós gombaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5 liter víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a fél karikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, a zöldborsót meg a cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön pirítsuk 5-6 percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük össze és öntsük fel a vízzel. Amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd közepes tűzön, 20-25 perc alatt főzzük készre.

Hasonló receptek

Gyümölcsleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós szárnyas-krémleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Okróska (hideg orosz leves)

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: