Zöldborsós gombaleves
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg csiperkegomba
- 3 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 evőkanál liszt
- 0,5 liter víz
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a fél karikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, a zöldborsót meg a cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön pirítsuk 5-6 percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük össze és öntsük fel a vízzel. Amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd közepes tűzön, 20-25 perc alatt főzzük készre.
Hasonló receptek
Csirkehúsleves keletiesen
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hideg narancsos sárgarépa-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes