Juhsajtos-olívás muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg kockákra vágott juhsajt (fetával vagy márványsajttal is finom)
- 10-15 fekete olajbogyó (apróra feldarabolva)
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütopor
- 1 teáskanál só
- 2 tojás
- 75 ml olívaolaj
- 150 ml tej
- vagy joghurt
- 1 teáskanál oregánó vagy provance-i fuszerkeverék
Elkészítés:
Egy edényben összekeverem a finomlisztet, a sót, a fűszerkeveréket, vagy az oreganót és a sütőport. Egy másik tálban jó habosra kikeverem a folyékony hozzávalókat, az olajat, a tojásokat és a tejet vagy joghurtot. A két tál tartalmát összevegyítem, végül óvatosan belekeverem a kockákra vágott juhsajtot és az olívabogyót. A muffinsüto tepsi mélyedéseit félig megtöltöm a tésztával és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Hasonló receptek
Töltött kifli
Tésztaféle, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyás pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes
Muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes