Csirkemáj joghurtmártással
Hozzávalók:
- 1-2 fej hagyma
- 50 dkg csirkemáj
- kevés liszt
- 3 dl joghurt
- petrezselyem zöld
- bazsalikom
- snidling
- 1 dl főzőtejszín
- só
- bors
- fűszerkeverék
Elkészítés:
Egy jó nagy fej hagymát felkarikáztam és 1 evőkanál olajban kisütöttem, félretettem. A letisztított csirkemájakat lisztbe forgattam és 2 evőkanál olajon a serpenyőben kisütöttem (vigyázva, mert fröcsköl a máj, de még hogy tud!). Közben 1-1 maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget (újhagymával helyettesítettem) felvágtam. 3 dl joghurtba belekevertem, némi citromlevet tettem hozzá, 3 evőkanál tejszínnel hígítottam, só, bors. Amikor a máj készen lett, visszatettem a hagymát mellé, megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, pár percig együtt pirítottam. Rizzsel ettük, de pirított burgonya is hozzá.
Hasonló receptek
Almás csirke
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemell kukoricaköntösben
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes