Sajtos-spenótos palacsinta
Hozzávalók:
- A palacsintatésztához: 100 g liszt
- 3/8 l tej
- 3 tojás
- 2 ev?kanál margarin
- 1 késhegynyi só
- margarin a serpeny? kikenéséhez#A töltelékhez: 500 g párolt
- vagy kiolvasztott mirelit spenót
- 125 g sajt
- 225 ml tejszín
- 50 g margarin
- 40 g liszt
- 1 késhegynyi bors
Elkészítés:
Megolvasztjuk a margarint, ezután tejjel, tojással, liszttel és sóval csomómentesre keverjük. Az így kapott masszát lefedjük és hideg helyen legalább 30 percig állni hagyjuk. Kivajazunk egy tapadásgátló réteggel bevont 18 cm, vagy ennél kisebb átmérőjű palacsintasütőt, majd közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a belecsöppentett vízcsepp nem serceg. Ekkor kis merőkanálnyi tésztát öntünk bele és megforgatjuk a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen szétterüljön, majd kb. egy percig sütjük, míg az alsó fele aranybarna nem lesz. A palacsintát megfordítjuk és még néhány másodpercig sütjük. Ha elkészült, tányérra csúsztatjuk és fóliával lefedjük. Ebből a mennyiségből kb. 12 darab palacsintát készíthetünk. A palacsinták közé mindig egy-egy darab fóliát teszünk. (A palacsintákat le is fagyaszthatjuk: miután kihűltek 4 darabonként egy-egy mélyhűtő tasakba helyezzük őket. Lefagyasztva 1 hónapig eltarthatók.) Közepes méretű lábasban, mérsékelt lángon megolvasztunk 50 g margarint, beleteszünk 40 g lisztet és egy késhegynyi borsot, majd lassanként hozzáöntjük a tejszínt. Gyenge hőfokon, kevergetve főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Ezután a spenótot és a sajtot elvegyítjük benne és kevergetve addig forrósítjuk, amíg a sajt meg nem olvad. A kész tölteléket rákenjük a palacsintákra és feltekerjük őket.
Hasonló receptek
Csőben sült angolzeller
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizzsel töltött póréhagyma
Vegetáriánus, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes