Spenótleves
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vaj vagy olaj
- só
- bors
- reszelt szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A spenótot megtisztítom, megmosom, majd 1l forrásban lévő vízben hagyom összeesni. A spenótot átszedem jeges vízbe. A főzőlevet nem öntöm ki!!! Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon - kicsi víz hozzáadásával - megpárolom. Hozzáadom a spenótot és a főzőlevet és kb. 5 percig rotyogtatom. A levest pürésítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Ha nem találom elég sűrűnek, egy kanál étkezési keményítőt elkeverek kevés hideg vízzel és a leveshez adom.
Hasonló receptek
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Fahéjas szilvaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes