Spenótleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál vaj vagy olaj
  • bors
  • reszelt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

A spenótot megtisztítom, megmosom, majd 1l forrásban lévő vízben hagyom összeesni. A spenótot átszedem jeges vízbe. A főzőlevet nem öntöm ki!!! Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon - kicsi víz hozzáadásával - megpárolom. Hozzáadom a spenótot és a főzőlevet és kb. 5 percig rotyogtatom. A levest pürésítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Ha nem találom elég sűrűnek, egy kanál étkezési keményítőt elkeverek kevés hideg vízzel és a leveshez adom.

Hasonló receptek

Csirkés sóskaleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Fahéjas szilvaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sajtos búzagaluska leves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: