Spenótleves
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vaj vagy olaj
- só
- bors
- reszelt szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A spenótot megtisztítom, megmosom, majd 1l forrásban lévő vízben hagyom összeesni. A spenótot átszedem jeges vízbe. A főzőlevet nem öntöm ki!!! Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon - kicsi víz hozzáadásával - megpárolom. Hozzáadom a spenótot és a főzőlevet és kb. 5 percig rotyogtatom. A levest pürésítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Ha nem találom elég sűrűnek, egy kanál étkezési keményítőt elkeverek kevés hideg vízzel és a leveshez adom.
Hasonló receptek
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres paradicsomleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Laktózmentes, Tojásmentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes