Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Hozzávalók:
- a palacsintához
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- só
- olaj
- a sütéshez#A töltelékhez: 2-2 evőkanál snidling
- fekete olajbogyó-krém és bazsalikom
- 20 dkg kecskesajt
- 2 szál újhagyma
- 2,5 dkg magozott fekete olajbogyó
- olaj
Elkészítés:
Összekeverjük a palacsinta tésztáját és konyharuhával letakarva félretesszük. Egy csészében összekeverjük az olajbogyókrémet, a kis kockákra vágott kecskesajtot és a finomra vágott újhagymát. Palacsintasütőben olajat melegítünk, megsütjük a palacsintákat, mindegyiket megszórjuk apróra vágott snidlinggel, bazsalikommal, elosztjuk rajtuk a darabokra vágott olajbogyókat és 1-1 kanálnyi krémet. A palacsintákat félbehajtjuk és serpenyőben még néhány percig sütjük, amíg a sajt elolvad. Tányérra rakjuk, salátával és hagymakarikákkal körítjük, olajbogyókkal díszítjük.
Hasonló receptek
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes
Hortobágyi palacsinta
Előétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes