Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Hozzávalók:
- a palacsintához
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- só
- olaj
- a sütéshez#A töltelékhez: 2-2 evőkanál snidling
- fekete olajbogyó-krém és bazsalikom
- 20 dkg kecskesajt
- 2 szál újhagyma
- 2,5 dkg magozott fekete olajbogyó
- olaj
Elkészítés:
Összekeverjük a palacsinta tésztáját és konyharuhával letakarva félretesszük. Egy csészében összekeverjük az olajbogyókrémet, a kis kockákra vágott kecskesajtot és a finomra vágott újhagymát. Palacsintasütőben olajat melegítünk, megsütjük a palacsintákat, mindegyiket megszórjuk apróra vágott snidlinggel, bazsalikommal, elosztjuk rajtuk a darabokra vágott olajbogyókat és 1-1 kanálnyi krémet. A palacsintákat félbehajtjuk és serpenyőben még néhány percig sütjük, amíg a sajt elolvad. Tányérra rakjuk, salátával és hagymakarikákkal körítjük, olajbogyókkal díszítjük.
Hasonló receptek
Házi sajt 2.
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolis sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májpástétom vajastésztában
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes