Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Hozzávalók:
- a palacsintához
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- só
- olaj
- a sütéshez#A töltelékhez: 2-2 evőkanál snidling
- fekete olajbogyó-krém és bazsalikom
- 20 dkg kecskesajt
- 2 szál újhagyma
- 2,5 dkg magozott fekete olajbogyó
- olaj
Elkészítés:
Összekeverjük a palacsinta tésztáját és konyharuhával letakarva félretesszük. Egy csészében összekeverjük az olajbogyókrémet, a kis kockákra vágott kecskesajtot és a finomra vágott újhagymát. Palacsintasütőben olajat melegítünk, megsütjük a palacsintákat, mindegyiket megszórjuk apróra vágott snidlinggel, bazsalikommal, elosztjuk rajtuk a darabokra vágott olajbogyókat és 1-1 kanálnyi krémet. A palacsintákat félbehajtjuk és serpenyőben még néhány percig sütjük, amíg a sajt elolvad. Tányérra rakjuk, salátával és hagymakarikákkal körítjük, olajbogyókkal díszítjük.
Hasonló receptek
Márványsajtos, diós töltött tojás
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes
Juhsajtos burgonyaszuflé
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Budwig-krém
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes