Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Hozzávalók:
- a palacsintához
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- só
- olaj
- a sütéshez#A töltelékhez: 2-2 evőkanál snidling
- fekete olajbogyó-krém és bazsalikom
- 20 dkg kecskesajt
- 2 szál újhagyma
- 2,5 dkg magozott fekete olajbogyó
- olaj
Elkészítés:
Összekeverjük a palacsinta tésztáját és konyharuhával letakarva félretesszük. Egy csészében összekeverjük az olajbogyókrémet, a kis kockákra vágott kecskesajtot és a finomra vágott újhagymát. Palacsintasütőben olajat melegítünk, megsütjük a palacsintákat, mindegyiket megszórjuk apróra vágott snidlinggel, bazsalikommal, elosztjuk rajtuk a darabokra vágott olajbogyókat és 1-1 kanálnyi krémet. A palacsintákat félbehajtjuk és serpenyőben még néhány percig sütjük, amíg a sajt elolvad. Tányérra rakjuk, salátával és hagymakarikákkal körítjük, olajbogyókkal díszítjük.
Hasonló receptek
Csirkemájkoktél
Előétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ínyenc rizstorta
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkával vagy gombával töltött burgonya
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes