Csodasajtos
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 35 dkg reszelt sajt (füstölt és emmentáli vegyesen)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál bors
- fél dl tej
Elkészítés:
A margarint a sütőporral elkevert lisztet és a 20 dkg reszelt sajtot összemorzsoljuk. /a 35 dkg vegyes ízű sajtot reszelés után forgassuk át, lehet trappista sajt is az ementáli helyett/ Majd a tojássárgáját, a sót, pirospaprikát és borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Nagy cipóvá formázva egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány centire. Előmelegített forró sütőben sárgára sütjük.
Hasonló receptek
Tönköly pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel
Tésztaféle, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Aszalt szilvás zabpehelycsók
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes