Csodasajtos
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 35 dkg reszelt sajt (füstölt és emmentáli vegyesen)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál bors
- fél dl tej
Elkészítés:
A margarint a sütőporral elkevert lisztet és a 20 dkg reszelt sajtot összemorzsoljuk. /a 35 dkg vegyes ízű sajtot reszelés után forgassuk át, lehet trappista sajt is az ementáli helyett/ Majd a tojássárgáját, a sót, pirospaprikát és borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Nagy cipóvá formázva egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány centire. Előmelegített forró sütőben sárgára sütjük.
Hasonló receptek
Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos - szakállas aprósüti
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Nephropanból palacsinta készítése
Tésztaféle, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes