Csodasajtos

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 35 dkg reszelt sajt (füstölt és emmentáli vegyesen)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál bors
  • fél dl tej

Elkészítés:

A margarint a sütőporral elkevert lisztet és a 20 dkg reszelt sajtot összemorzsoljuk. /a 35 dkg vegyes ízű sajtot reszelés után forgassuk át, lehet trappista sajt is az ementáli helyett/ Majd a tojássárgáját, a sót, pirospaprikát és borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Nagy cipóvá formázva egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány centire. Előmelegített forró sütőben sárgára sütjük.

Hasonló receptek

Tönköly pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel

Tésztaféle, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Aszalt szilvás zabpehelycsók

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: