Sajtos puffancs
Hozzávalók:
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 tojás
- 3dl tej
- 8 dkg margarin
- 1kk só
- 15 dkg liszt
Elkészítés:
Felforraljuk a tejet a margarinnal és a sóval. Ha felforrt, belekeverjük a lisztet. Lereszeljük a sajtot és hozzákeverjük a tojásokhoz. Megvárjuk míg a lisztes tejes massza kézmelegre hűl és hozzákeverjük a sajtos tojást is. Addig kavargatjuk míg rendesen elkeveredik. Ezután 2 kanál segítségével kis placcsokat teszünk belőle a kivajazott tepsire és előmelegített sütőbe sütjük olyan 25percig, de inkább míg szép aranybarna színe nem lesz.
Hasonló receptek
Paradicsomkocsonya
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Házi sajt- finn recept
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött csirkemell
Előétel, Közepes
Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes