Sajtos puffancs
Hozzávalók:
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 tojás
- 3dl tej
- 8 dkg margarin
- 1kk só
- 15 dkg liszt
Elkészítés:
Felforraljuk a tejet a margarinnal és a sóval. Ha felforrt, belekeverjük a lisztet. Lereszeljük a sajtot és hozzákeverjük a tojásokhoz. Megvárjuk míg a lisztes tejes massza kézmelegre hűl és hozzákeverjük a sajtos tojást is. Addig kavargatjuk míg rendesen elkeveredik. Ezután 2 kanál segítségével kis placcsokat teszünk belőle a kivajazott tepsire és előmelegített sütőbe sütjük olyan 25percig, de inkább míg szép aranybarna színe nem lesz.
Hasonló receptek
Tatárbifsztek
Előétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes
Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Előétel, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtfondü almával
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes