Krumplifőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • kevés pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • egy evőkanál liszt
  • kevés étolaj
  • néhány babérlevél
  • víz

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg kevés pirospaprikával, keverjük el. Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a krumplit, keverjük pár percig. Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk meg, adjuk hozzá a babérleveleket. Főzzük kisebb lángon. Keverjük el a tejfölt a liszttel, majd lassan adagolva adjuk hozzá a megfőtt krumplihoz. Főzzük még pár percig kevergetve.

Hasonló receptek

Rakott zöldbab

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Húsos zöldbab

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Dómika

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: