Mandulás pisztráng
Hozzávalók:
- 4 pisztráng
- só
- 100 g vaj
- 150 g hámozott mandula.
Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózom, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát. (forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből) Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával.
Hasonló receptek
Sajtos rakott spárga
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos sült rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott tészta paradicsommal
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes