Paradicsomos padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • bors
  • kevés liszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál fokhagymakrém
  • 1/2 doboz paradicsompüré
  • késhegynyi ?rölt majoránna
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, kb. 1 cm-es szeletekre vágva megsózzuk. Rövid állás után lecsöpögtetjük a létől, amit eresztett, lisztbe forgatva az olajon kisütjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a vöröshagymát, elkeverjük a fokhagymakrémmel, ízesítjük a majoránnával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomot és egy kanálka lisztet. Nagyon kevés vizet hozzáadva pár percig forraljuk. Ezt a mártást tűzálló edénybe öntjük, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, meghintjük a sajttal, ezután előmelegített sütőben nagy lángon kb. 10-15 percig sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Gombás lencsekrémleves (húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gnocchi articsókás krémmel

Vegetáriánus , Közepes

Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: