Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- só
- bors
- kevés liszt
- 1 dl étolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál fokhagymakrém
- 1/2 doboz paradicsompüré
- késhegynyi ?rölt majoránna
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, kb. 1 cm-es szeletekre vágva megsózzuk. Rövid állás után lecsöpögtetjük a létől, amit eresztett, lisztbe forgatva az olajon kisütjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a vöröshagymát, elkeverjük a fokhagymakrémmel, ízesítjük a majoránnával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomot és egy kanálka lisztet. Nagyon kevés vizet hozzáadva pár percig forraljuk. Ezt a mártást tűzálló edénybe öntjük, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, meghintjük a sajttal, ezután előmelegített sütőben nagy lángon kb. 10-15 percig sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Sóskapuding (édes sóskafőzelék)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Sajtos rakottas
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes