Kefires csirkeszárny
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkeszárny (én csirkemellfiléből szoktam)
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl kefir
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 púpozott mokkás kanál só
Elkészítés:
A húst mindkét oldalán megsózzuk. A lisztet a paprikával, a borssal összekeverjük, a húsokat megforgatjuk benne. Tepsibe rakjuk. A kefirt az olajjal a zúzott fokhagymával és a maradék lisztes keverékkel összekeverjük, bele tesszük a reszelt sajtot és a maradék sót, majd a húsra öntjük. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Hasonló receptek
Ananászos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Laktózmentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kínai sült csirke salátával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Lecsós pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes