Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 1/2 kg gyalult tök
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb hagyma
- olaj
- kávéskanálnyi ecet
- kapor
- só
- pirospaprika
- 2 dl tejföl
- étkezési keményítő vagy liszt a sűrítéshez
Elkészítés:
Tököt besózom és állni hagyom. Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, kis pirospaprikával megszórom, bele a felvágott paradicsomot és paprikát. A tököt kinyomkodom és ráteszem a lecsós alapra, felengedem vízzel, hogy ellepje, kávéskanálnyi ecetet és kaprot adok hozzá. Ha megfőtt tejfölös habarással sűrítem.
Hasonló receptek
Almás csirke
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás pórétorta
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Májpástétom vajastésztában
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes