Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 1/2 kg gyalult tök
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb hagyma
- olaj
- kávéskanálnyi ecet
- kapor
- só
- pirospaprika
- 2 dl tejföl
- étkezési keményítő vagy liszt a sűrítéshez
Elkészítés:
Tököt besózom és állni hagyom. Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, kis pirospaprikával megszórom, bele a felvágott paradicsomot és paprikát. A tököt kinyomkodom és ráteszem a lecsós alapra, felengedem vízzel, hogy ellepje, kávéskanálnyi ecetet és kaprot adok hozzá. Ha megfőtt tejfölös habarással sűrítem.
Hasonló receptek
Zabpelyhes töltött karalábé
Egytálétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn
Csülkös bab hurkával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos csirke
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes