Sajtos zöldséges pita
Hozzávalók:
- 4 teljes kiörlésű lisztből készült pita
- 2 evőkanál light majonéz
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 6 dkg csökkentett zsírtartalmú svájci sajt
- 1 csésze humusz
- 1/4 csésze napraforgómag
- 4 fejes salátalevél
- 1 közepes fej lilahagyma
- vékonyra szeletelve
- 1 nagy paradicsom
- 4 egyforma szeletre szelve
- 1 közepes uborka
- vékonyra szelve
Elkészítés:
1. A pita egyik szélét bevágjuk (nem vágjuk végig!), hogy megnyissuk a zsebet. 2. Egy kis tálban összekeverjük a majonézt és a fokhagymaport. Mindegyik pitába teszünk 1 evőkanál fokhagymást majonézt. 3. A Svájci sajtból 4 egyforma szeletet vágunk. A sajt szeletekre egyenként 1/4 csésze humuszt kenünk, ezt megszórjuk 2 teáskanál napraforgómaggal. 4. A humusz tetejére kerül a salátalevél, a hagymaszeletek, paradicsom- és uborkaszeletek. 5. A pitákat megtöltjük a külön összerakott töltelékkel.
Hasonló receptek
Tejszínes-gombás penne
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ropogós zabpelyhes bomba
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Brokkolis csavart tészta
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes