Zöldborsóleves szárnyas galuskával
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- 20 dkg vegyes zöldség
- 15 dkg csirkemell
- 1/2 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 evőkanál búzadara
- 1 csomag petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet kétszer ledarálom, vagy géppel pürésítem. Alaposan összekeverem a tejszínnel, a tojásfehérjével, búzadarával, majd sóval, szerecsendióval ízesítem. Amíg a dara megdagad, a hűtőben pihentetem. Közben a zöldségeket kockára, a hagymát és a petrezselymet finomra vágom. Olajon kissé pirítom a hagymát, majd meghintem pirospaprikával és hozzáadom a vegyes zöldséget. Felöntöm kb. 1 liter vízzel és addig párolom, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor kiskanállal beleszaggatom a szárnyas galuskát és pár percig forralom. A lisztet simára elkeverem 1 dl vízzel és besűrítem vele a levest. Kiforralom és petrezselyemzölddel meghintve tálalom.
Hasonló receptek
Sütőtökös bableves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hideg leves kétféle dinnyéből
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Saláta leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes