Zöldborsóleves szárnyas galuskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldborsó
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg csirkemell
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet kétszer ledarálom, vagy géppel pürésítem. Alaposan összekeverem a tejszínnel, a tojásfehérjével, búzadarával, majd sóval, szerecsendióval ízesítem. Amíg a dara megdagad, a hűtőben pihentetem. Közben a zöldségeket kockára, a hagymát és a petrezselymet finomra vágom. Olajon kissé pirítom a hagymát, majd meghintem pirospaprikával és hozzáadom a vegyes zöldséget. Felöntöm kb. 1 liter vízzel és addig párolom, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor kiskanállal beleszaggatom a szárnyas galuskát és pár percig forralom. A lisztet simára elkeverem 1 dl vízzel és besűrítem vele a levest. Kiforralom és petrezselyemzölddel meghintve tálalom.

Hasonló receptek

Csirkeragu leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kapros-túrós cukkinileves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Tárkonyos pulykaragu leves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: