Zöldborsóleves szárnyas galuskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldborsó
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg csirkemell
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet kétszer ledarálom, vagy géppel pürésítem. Alaposan összekeverem a tejszínnel, a tojásfehérjével, búzadarával, majd sóval, szerecsendióval ízesítem. Amíg a dara megdagad, a hűtőben pihentetem. Közben a zöldségeket kockára, a hagymát és a petrezselymet finomra vágom. Olajon kissé pirítom a hagymát, majd meghintem pirospaprikával és hozzáadom a vegyes zöldséget. Felöntöm kb. 1 liter vízzel és addig párolom, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor kiskanállal beleszaggatom a szárnyas galuskát és pár percig forralom. A lisztet simára elkeverem 1 dl vízzel és besűrítem vele a levest. Kiforralom és petrezselyemzölddel meghintve tálalom.

Hasonló receptek

Sütőtökös bableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hideg leves kétféle dinnyéből

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Saláta leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: