Csirkemáj bundában
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 tojás
- 1 nagy burgonya
- 1 dl tej
- 3-4 evőkanál finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vegeta
- 1 teáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál só
- olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A csirkemájat annyi tiszta, hideg vízbe teszem, amennyi jól ellepi, majd fél óráig benne hagyom. Közben a tojást a tejjel habosra felverem, a fűszereket beleteszem és hozzáadom a nyersen meghámozott és megreszelt burgonyát. Összekeverve annyi lisztet keverek hozzá, hogy a szokásosnál valamivel sűrűbb palacsintamasszát kapjak. Ezután beleteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint 2 evőkanál olajat. A csirkemájat kiszedem a vízből, szárazra törülgetem és ujjnyi széles csíkokra vágom. Lisztben megmártom, majd a tésztában megforgatva azonnal bő, forró olajba teszem és szép pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsurgatva, sült burgonyával és salátával vagy savanyúsággal tálalom.
Hasonló receptek
Borsos csirkecomb három pürével
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymás-tejfölös csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vadászragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes