Tárkonyos májragu

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 2 dl tejszín
  • 2 ecetes uborka
  • 2 paradicsompaprika
  • 2 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 0,5 dl olaj
  • só.

Elkészítés:

A vékony metéltre vágott csirkemájat forró olajon erős tűzön lepirítom, hogy kivilágosodjon, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntve belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verve összekeverem a liszttel és egy mokkáskanállal a forrásba lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (a leves tetejére feljött), hozzáadom a kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majoránnát. Egy-két percnyi bugyogás után hozzákeverem a tejszínt, végezetül összeforralom.

Hasonló receptek

Pelyhes-magos halvagdalt

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Tonhal aszalt szilvával

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ananászos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: