Tárkonyos májragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 2 dl tejszín
- 2 ecetes uborka
- 2 paradicsompaprika
- 2 tojás
- 1 húsleveskocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál szárított tárkony
- 1 mokkáskanál majoránna
- 0,5 dl olaj
- só.
Elkészítés:
A vékony metéltre vágott csirkemájat forró olajon erős tűzön lepirítom, hogy kivilágosodjon, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntve belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verve összekeverem a liszttel és egy mokkáskanállal a forrásba lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (a leves tetejére feljött), hozzáadom a kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majoránnát. Egy-két percnyi bugyogás után hozzákeverem a tejszínt, végezetül összeforralom.
Hasonló receptek
Padlizsános hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túrós Csirke
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Dalmát karaj bundában
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes