Berliner
Hozzávalók:
- 300g liszt
- 150g Ráma margarin
- 2 db tojás sárgája
- 70g fruktóz
- 20g diabetikus lekvár
- 1 citrom leve és héja
- 100g darált dió
- 2 dl 1,5%-os tej
- 100g MISURA diabetikus omlós darált keksz. A piskóta tésztához: 3 db tojás
- 80g liszt
- 50g fruktóz
Elkészítés:
A linzertészta alapanyagát összegyúrjuk és hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. 1 dl tejjel leforrázzuk a diót, a maradék tejjel a kekszet. Az egészet összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a levét. A tésztát kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvárral, rátesszük a diós tölteléket, majd a piskóta tésztát nyomózsákba vagy zsírpapírba téve berácsozzuk a tészta tetejét. Lassú tűznél, kb. 30-35 percig sütjük.
Hasonló receptek
Rokfortos körtehajó
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Duna hullám
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Londoni szelet
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes