Berliner

Ételtípus: Desszert Nehézség: Nehéz

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 300g liszt
  • 150g Ráma margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 70g fruktóz
  • 20g diabetikus lekvár
  • 1 citrom leve és héja
  • 100g darált dió
  • 2 dl 1,5%-os tej
  • 100g MISURA diabetikus omlós darált keksz. A piskóta tésztához: 3 db tojás
  • 80g liszt
  • 50g fruktóz

Elkészítés:

A linzertészta alapanyagát összegyúrjuk és hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. 1 dl tejjel leforrázzuk a diót, a maradék tejjel a kekszet. Az egészet összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a levét. A tésztát kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvárral, rátesszük a diós tölteléket, majd a piskóta tésztát nyomózsákba vagy zsírpapírba téve berácsozzuk a tészta tetejét. Lassú tűznél, kb. 30-35 percig sütjük.

Hasonló receptek

Rokfortos körtehajó

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Duna hullám

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Londoni szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: