Tökfőzelék: Update2

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 tök
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • ízlés szerint friss kapor
  • vagy szárított kaporlevél
  • 1 csapott evőkanál vegeta
  • 1-2 evőkanál tengeri só
  • 4 dl tejföl
  • kb. fél liter 1.5%-os tej
  • csipet pirospaprika

Elkészítés:

A tökkel nem tökölünk, rögtön meghámozzuk, félbevágjuk és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a tűzre. Alig 1-2 percig sütjük (ha ez alatt megég a rántás, szaftosat káromkodunk és újra kezdjük). Amikor a cucc elérte az aranybarna színt levesszük a tűzről és megtréfáljuk némi pirospaprikával. A levet eresztett tököt kinyomkodjuk, mielőtt összekeverjük a rántással. A tejfölt apránként, kevergetve adjuk hozzá, a tűzre téve 2-3 percig főzzük. A tejet ezután löttyintjük hozzá, annyit, hogy a szemérmes tököt épphogy ellepje. Végül, a kaprot és a vegetát hozzáadva, úgy 30-40 percig főzzük.

Hasonló receptek

Ricottával töltött cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkás-paradicsomos rizottó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Káposztás lecsó

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: