Tökfőzelék: Update2
Hozzávalók:
- 1 tök
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- ízlés szerint friss kapor
- vagy szárított kaporlevél
- 1 csapott evőkanál vegeta
- 1-2 evőkanál tengeri só
- 4 dl tejföl
- kb. fél liter 1.5%-os tej
- csipet pirospaprika
Elkészítés:
A tökkel nem tökölünk, rögtön meghámozzuk, félbevágjuk és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a tűzre. Alig 1-2 percig sütjük (ha ez alatt megég a rántás, szaftosat káromkodunk és újra kezdjük). Amikor a cucc elérte az aranybarna színt levesszük a tűzről és megtréfáljuk némi pirospaprikával. A levet eresztett tököt kinyomkodjuk, mielőtt összekeverjük a rántással. A tejfölt apránként, kevergetve adjuk hozzá, a tűzre téve 2-3 percig főzzük. A tejet ezután löttyintjük hozzá, annyit, hogy a szemérmes tököt épphogy ellepje. Végül, a kaprot és a vegetát hozzáadva, úgy 30-40 percig főzzük.
Hasonló receptek
Ricottával töltött cukkini
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkás-paradicsomos rizottó
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes