Pulykamáj narancsos rizzsel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamáj
  • 20 dkg rizs
  • 1,5 víz
  • liszt
  • vöröshagyma
  • vágott mandula
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 narancs
  • 1,5 dl szárnyas húsleves
  • 5 g őrölt fehér bors
  • 50 g citrom
  • csipet currypor
  • vaj.

Elkészítés:

A rizst megpároljuk. A pulykamájat megmossuk, leszárítjuk, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk A hagymát finomra vágjuk, hevített vajban üvegesre pirítjuk. A pirított hagymára rátesszük a májdarabokat, állandóan kevergetjük, nehogy leragadjon és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük kevés curryporral, hozzáadjuk a vágott mandulát, kevés lisztel meghintjük, majd felengedjük a csirkelevessel és a tejszínnel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd kiforraljuk. A kimagozott narancsgerezdeket a maradék vajon lepirítjuk, megszórjuk a megmaradt curryporral, belekeverjük a párolt rizsbe, majd szűrt citromlével ízesítjük. A ragu mellé tálaljuk.

Hasonló receptek

Fogyókúrás rakottas

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Borjúérmék spárgával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Cukkini főzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: