Almás csirke
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt csirkehús
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 6 alma
- fél citrom
Elkészítés:
A főtt csirkehúst apróra vagdaljuk. Vajból és lisztből fehér rántást készítünk, felengedjük a tejjel, majd sűrűre főzzük. Ezután összekeverjük az apróra vágott csirkehússal. Az almáknak kivágjuk a magházát és még elvékonyítjuk, majd citromos vízbe tesszük. Így elkerülhető a barnulásuk. A kivájt részeket a magház kivételével apróra vágjuk és a húshoz keverjük. A citromos vízből kivett almákat megtöltjük, vajjal kikent tűzálló tálba tesszük és előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Lencse főzelék (1 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges csirkemell
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák, Epebetegség, Köszvény
Csirkemáj rizottó
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes