Spárgás pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 50 dkg tisztított spárga
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 5 dl víz
- 1-1,5 dl tejszín
- 2 kiskanál liszt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- só
- vaj és olaj
Elkészítés:
A pulykamellet csíkokra vágjuk, a spárgát feldaraboljuk. Egy magasabb falú serpenyőben olajat és vajat hevítünk vegyesen. Rádobjuk a húst és erős tűzön pirítjuk. Amikor már kicsit megpirult, rászórjuk a spárgát is, kicsit megsózzuk és fedő alatt, egy kis ideig együtt pároljuk a hússal. Ezután rámorzsoljuk a leveskockát, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöld felét és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Közben simára keverjük a tejszínt a liszttel és ezzel sűrítjük be a ?ragut. A végén még sóval, borssal utánaízesítjük, megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel. Köretnek rizst tálalunk hozzá.
Hasonló receptek
Toszkán ravioli
Egytálétel, Nehéz
Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Aszpikos vegyes zöldség
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes