Csirkemell zöldséggel
Hozzávalók:
- brokkoli
- kelbimbó vagy karfiol (mirelit is lehet)
- csirkemell (szeletekre vágva gazdaságosabb)
- 3 dl tejszín
- liszt
- majoránna
- oregánó vagy bazsalikom
- só
Elkészítés:
A zöldségeket a fűszerekkel félpuhára főzzük, melyet egy kivajazott jénaiba kell helyezni. A húst lisztbe forgatjuk és margarinban hirtelen átsütjük. Ha mindegyik hús átsült, akkor visszahelyezzük mindet a serpenyőbe s ráöntjük a tejszínt és fedő alatt kb. 5-10 percig pároljuk. Figyelni kell, mert kifuthat. (A fedőt nem kell teljesen rátenni.) A hússzeleteket a zöldségre helyezzük és utána ráöntjük a szaftot. Fólia alatt kb. 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha piros a teteje
Hasonló receptek
Padlizsános hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mogyorós csirkemell (japán recept)
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák
Velencei rántott máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes