Csirkemell zöldséggel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • brokkoli
  • kelbimbó vagy karfiol (mirelit is lehet)
  • csirkemell (szeletekre vágva gazdaságosabb)
  • 3 dl tejszín
  • liszt
  • majoránna
  • oregánó vagy bazsalikom

Elkészítés:

A zöldségeket a fűszerekkel félpuhára főzzük, melyet egy kivajazott jénaiba kell helyezni. A húst lisztbe forgatjuk és margarinban hirtelen átsütjük. Ha mindegyik hús átsült, akkor visszahelyezzük mindet a serpenyőbe s ráöntjük a tejszínt és fedő alatt kb. 5-10 percig pároljuk. Figyelni kell, mert kifuthat. (A fedőt nem kell teljesen rátenni.) A hússzeleteket a zöldségre helyezzük és utána ráöntjük a szaftot. Fólia alatt kb. 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha piros a teteje

Hasonló receptek

Sajtos májas csirkemell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült pulyka

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Resztelt máj csirkemellel

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: