Tejes zöldségleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprózzuk. Kb. fél liter vizet felforralunk, megsózunk, belerakjuk a zöldségeket és puhára főzzük. Egy evőkanál lisztet 1 dl tejjel simára keverünk, a leveshez adjuk és pár percig forraljuk. Végül a maradék tejet a leveshez adjuk, még egyszer felforraljuk és máris tálalható.

Hasonló receptek

Márványsajtos burgonya krém leves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás burgonyaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mazsolás borkrémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: