Tejes zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprózzuk. Kb. fél liter vizet felforralunk, megsózunk, belerakjuk a zöldségeket és puhára főzzük. Egy evőkanál lisztet 1 dl tejjel simára keverünk, a leveshez adjuk és pár percig forraljuk. Végül a maradék tejet a leveshez adjuk, még egyszer felforraljuk és máris tálalható.
Hasonló receptek
Márványsajtos burgonya krém leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás burgonyaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes