Lángos fánk

Ételtípus: Köret Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos
  • enyhén cukros tej
  • langyos víz
  • étolaj a kisütéshe

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben meleg helyen megkelesztjük. Tálba (akkorába, hogy legyen helye megkelni a tésztának) öntjük a lisztet, összekeverjük ízlés szerint sóval (kb. 1 dkg). Közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet teszünk hozzá, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. Kézzel 10 percig, géppel 2-3 percig dagasztjuk, majd meglisztezzük a tetejét és konyharuhával letakarva langyos helyen kelesztjük kb. másfélszeresére (ha túlkel a tészta, akkor kemény lesz sütés után). Ha megkelt, akkor lisztezett gyúródeszkára kiöntjük és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb (kb. 3-3, 5 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük mindkét oldalát

Hasonló receptek

Zöldségkrém

Köret, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldségpaella

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült zöldségek görögösen

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: