Lángos fánk
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl langyos
- enyhén cukros tej
- só
- langyos víz
- étolaj a kisütéshe
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben meleg helyen megkelesztjük. Tálba (akkorába, hogy legyen helye megkelni a tésztának) öntjük a lisztet, összekeverjük ízlés szerint sóval (kb. 1 dkg). Közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet teszünk hozzá, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. Kézzel 10 percig, géppel 2-3 percig dagasztjuk, majd meglisztezzük a tetejét és konyharuhával letakarva langyos helyen kelesztjük kb. másfélszeresére (ha túlkel a tészta, akkor kemény lesz sütés után). Ha megkelt, akkor lisztezett gyúródeszkára kiöntjük és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb (kb. 3-3, 5 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük mindkét oldalát
Hasonló receptek
Bulgur mint köret
Köret, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Csőben sült angolzeller
Köret, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült sajtos gombóc
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes