Aludtejes burgonyapogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg zsír
- 2 dkg élesztő
- 2 dl aludtej vagy kefír
- 25 dkg főtt
- áttört burgonya
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt és az aludttejet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tizenöt perc pihentetés után felvert tojással megkenjük és pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Rizslisztes túrókiflik (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Banántorta
Desszert, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kuglóf
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes