Szárnyashússal töltött alma
Hozzávalók:
- 20 dkg sült szárnyashús
- 2 evőkanál Héra margarin
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl 1,5%-os tej
- só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
- 4 alma
- 1 kisebb pritaminpaprika
- 1 citrom
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A felolvasztott vajon a lisztet világosra pirítjuk, lassan belecsorgatjuk a tejet, és szüntelenül kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, sóval, őrölt borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Beleforgatjuk az apróra vagdalt húst és a felkockázott paprikát. Az almák tetejéről egy szeletet levágunk, a magházat eltávolítjuk, a húsát kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. A kivájt részeket felaprítva szintén a húsos mártáshoz adjuk. Az almákat citromlével bőségesen meglocsoljuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kivajazott tűzálló tálra helyezve, forró sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Azon melegében kínáljuk.
Hasonló receptek
Mediterrán rakott krumpli
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Hagymás tepsidara
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Húsgombócok fehér mártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes