Toszkán ravioli
Hozzávalók:
- 30 dkg durum liszt
- 2 evőkanál olaj
- 30 dkg paraj
- 10 dkg sovány juhsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A lisztet kevés sóval, az olajjal és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjak. Kevés olajjal megkenjük és letakarva pihentetjük egy órát. A parajt megtisztítjuk és két percre forró vízbe dobjuk. Jól kinyomkodjuk és összevágjuk. Villával összetörjük a juhsajtot, majd összekeverjük a parajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a szerecsendióval. Kétfelé osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán 2 mm vékonyságúra nyújtjuk. Kiskanálnyi töltelékhalmokat rakunk az egyik tésztára. A közöket vízzel beecseteljük, majd ráborítjuk a másik lapot és a közöknél összenyomkodjuk. Derelyemetszővel kockákra vágjuk és bő, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük.
Hasonló receptek
Csomagolt csirke
Egytálétel, Nehéz
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott karfiol
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkecombok zsenge zöldborsóval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes