Toszkán ravioli
Hozzávalók:
- 30 dkg durum liszt
- 2 evőkanál olaj
- 30 dkg paraj
- 10 dkg sovány juhsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A lisztet kevés sóval, az olajjal és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjak. Kevés olajjal megkenjük és letakarva pihentetjük egy órát. A parajt megtisztítjuk és két percre forró vízbe dobjuk. Jól kinyomkodjuk és összevágjuk. Villával összetörjük a juhsajtot, majd összekeverjük a parajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a szerecsendióval. Kétfelé osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán 2 mm vékonyságúra nyújtjuk. Kiskanálnyi töltelékhalmokat rakunk az egyik tésztára. A közöket vízzel beecseteljük, majd ráborítjuk a másik lapot és a közöknél összenyomkodjuk. Derelyemetszővel kockákra vágjuk és bő, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük.
Hasonló receptek
Petrezselymes-tojásos tésztasaláta
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes
A legfinomabb zöldborsófőzi
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gomba tésztával
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes