Toszkán ravioli

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg durum liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 30 dkg paraj
  • 10 dkg sovány juhsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehér bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A lisztet kevés sóval, az olajjal és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjak. Kevés olajjal megkenjük és letakarva pihentetjük egy órát. A parajt megtisztítjuk és két percre forró vízbe dobjuk. Jól kinyomkodjuk és összevágjuk. Villával összetörjük a juhsajtot, majd összekeverjük a parajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a szerecsendióval. Kétfelé osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán 2 mm vékonyságúra nyújtjuk. Kiskanálnyi töltelékhalmokat rakunk az egyik tésztára. A közöket vízzel beecseteljük, majd ráborítjuk a másik lapot és a közöknél összenyomkodjuk. Derelyemetszővel kockákra vágjuk és bő, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük.

Hasonló receptek

Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás-spenótos csirkeszeletek

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemáj tejben párolva

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: