Grillezett polenta paradicsommártással
Hozzávalók:
- 4 adag: 1 l húsleves alaplé
- 1 l zsírszegény tej
- 30 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg szemes kukorica
- 2 dl paradicsommártás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- zöldfűszerek (petrezselyemzöld
- kakukkfű
- rozmaring)
- fél citrom leve
- őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát forró olajban pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a kukoricát és a felkockázott paprikát, és pároljuk tovább. Ha megpuhultak, öntsük hozzá a húsleves alaplevet és a tejet, és közepes hőfokon forraljuk fel. Ha felforrt, kis adagokban keverjük hozzá a kukoricalisztet, miközben folyamatosan kevergetjük. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, a citrom frissen facsart levét, és ízesítsük sóval, őrölt borssal. 5-10 percig kis hőfokon főzzük, amíg sűrű és krémes állagot kapunk. Egy tepsit béleljünk ki folpackkal, és a langyos polentát öntsük bele, és terítsük szét egyenletesen. Hagyjuk, amíg teljesen kihűl, majd lefedve 2 órára tegyük hűtőszekrénybe. Melegítsük fel egy lábasban a paradicsommártást. Tálalás előtt szeleteljük fel a polentát 0,5-1 dm-es négyzetekre, amelyeket átlósan vágjunk ketté. Ezeket a háromszögeket előmelegített grillsütőbe tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A paradicsommártásból 1-1 kanállal tányérokba szedünk, és 2-2 szelet grillezett polentával, frissen vágott rozmaringgal megszórva tálaljuk. Energia: 353 kcal, Szénhidrát: 56 g, fehérje: 12 g, zsír: 9 g.
Hasonló receptek
Sonkahabos burgonya
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Grillezett csirke kebab barbecue-mártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes