Grillezett polenta paradicsommártással

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 1 l húsleves alaplé
  • 1 l zsírszegény tej
  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg szemes kukorica
  • 2 dl paradicsommártás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zöldfűszerek (petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • rozmaring)
  • fél citrom leve
  • őrölt bors
  • tengeri só.

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát forró olajban pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a kukoricát és a felkockázott paprikát, és pároljuk tovább. Ha megpuhultak, öntsük hozzá a húsleves alaplevet és a tejet, és közepes hőfokon forraljuk fel. Ha felforrt, kis adagokban keverjük hozzá a kukoricalisztet, miközben folyamatosan kevergetjük. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, a citrom frissen facsart levét, és ízesítsük sóval, őrölt borssal. 5-10 percig kis hőfokon főzzük, amíg sűrű és krémes állagot kapunk. Egy tepsit béleljünk ki folpackkal, és a langyos polentát öntsük bele, és terítsük szét egyenletesen. Hagyjuk, amíg teljesen kihűl, majd lefedve 2 órára tegyük hűtőszekrénybe. Melegítsük fel egy lábasban a paradicsommártást. Tálalás előtt szeleteljük fel a polentát 0,5-1 dm-es négyzetekre, amelyeket átlósan vágjunk ketté. Ezeket a háromszögeket előmelegített grillsütőbe tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A paradicsommártásból 1-1 kanállal tányérokba szedünk, és 2-2 szelet grillezett polentával, frissen vágott rozmaringgal megszórva tálaljuk. Energia: 353 kcal, Szénhidrát: 56 g, fehérje: 12 g, zsír: 9 g.

Hasonló receptek

Modern kijevi csirke

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsgombócok fehér mártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott burgonya hallal

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: