Grillezett polenta paradicsommártással

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 1 l húsleves alaplé
  • 1 l zsírszegény tej
  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg szemes kukorica
  • 2 dl paradicsommártás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zöldfűszerek (petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • rozmaring)
  • fél citrom leve
  • őrölt bors
  • tengeri só.

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát forró olajban pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a kukoricát és a felkockázott paprikát, és pároljuk tovább. Ha megpuhultak, öntsük hozzá a húsleves alaplevet és a tejet, és közepes hőfokon forraljuk fel. Ha felforrt, kis adagokban keverjük hozzá a kukoricalisztet, miközben folyamatosan kevergetjük. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, a citrom frissen facsart levét, és ízesítsük sóval, őrölt borssal. 5-10 percig kis hőfokon főzzük, amíg sűrű és krémes állagot kapunk. Egy tepsit béleljünk ki folpackkal, és a langyos polentát öntsük bele, és terítsük szét egyenletesen. Hagyjuk, amíg teljesen kihűl, majd lefedve 2 órára tegyük hűtőszekrénybe. Melegítsük fel egy lábasban a paradicsommártást. Tálalás előtt szeleteljük fel a polentát 0,5-1 dm-es négyzetekre, amelyeket átlósan vágjunk ketté. Ezeket a háromszögeket előmelegített grillsütőbe tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A paradicsommártásból 1-1 kanállal tányérokba szedünk, és 2-2 szelet grillezett polentával, frissen vágott rozmaringgal megszórva tálaljuk. Energia: 353 kcal, Szénhidrát: 56 g, fehérje: 12 g, zsír: 9 g.

Hasonló receptek

Sonkahabos burgonya

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Grillezett csirke kebab barbecue-mártással

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldbabpörkölt

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: