Cukkiniropogós
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- fél citrom leve
- egy kevés só
- 2 tojás
- 4 evőkanál liszt
- őrölt bors
- olaj. Mártás: 1,5 dl kefír
- 4 evő kanál tejszín
- 1 evő kanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evő kanál apróra vágott mentalevél (vagy petrezselyemzöld
- vagy kapor zöld).
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, megreszeljük, megsózzuk és a citrom levével meglocsoljuk, 30 percig állni hagyjuk. Közben a tojást a liszttel simára dolgozzuk, sóval, borssal fűszerezzük. A kifacsart cukkinireszeléket ehhez adjuk és összekeverjük. Forró olajba evőkanálnyi adagokat szaggatunk, kissé szétnyomjuk és mindkét oldalán 3 percig, ropogósra sütjük. Lecsepegtetjük és a mártással leöntve tálaljuk. A mártáshoz szükséges alapanyagokat összekeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöld leveleket. Amikor én csinálom, a lisztet kiváltom zab-, vagy búzapehelyre. Az olaj helyett oliva olajat használok és a tejszín helyett fehér natúr joghurtot teszek bele. Így elkészítve egészségesebb.
Hasonló receptek
Spenótkrémes makaróni
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Borsófőzelék
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn
Tejszínes -parajos csirke
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes