Cukkiniropogós

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • fél citrom leve
  • egy kevés só
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • olaj. Mártás: 1,5 dl kefír
  • 4 evő kanál tejszín
  • 1 evő kanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evő kanál apróra vágott mentalevél (vagy petrezselyemzöld
  • vagy kapor zöld).

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, megreszeljük, megsózzuk és a citrom levével meglocsoljuk, 30 percig állni hagyjuk. Közben a tojást a liszttel simára dolgozzuk, sóval, borssal fűszerezzük. A kifacsart cukkinireszeléket ehhez adjuk és összekeverjük. Forró olajba evőkanálnyi adagokat szaggatunk, kissé szétnyomjuk és mindkét oldalán 3 percig, ropogósra sütjük. Lecsepegtetjük és a mártással leöntve tálaljuk. A mártáshoz szükséges alapanyagokat összekeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöld leveleket. Amikor én csinálom, a lisztet kiváltom zab-, vagy búzapehelyre. Az olaj helyett oliva olajat használok és a tejszín helyett fehér natúr joghurtot teszek bele. Így elkészítve egészségesebb.

Hasonló receptek

Spenótkrémes makaróni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Borsófőzelék

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn

Tejszínes -parajos csirke

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: