Sóban sült krumpli
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 80 dkg tengeri só
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojásfehérje
- 2 evőkanál apróra vágott fűszer a következőkből (vegyesen)
- kakukkfű
- bazsalikom
- borsmenta
- zsálya
- rozmaring
- kapor
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk. Salátástálban a zöldfüveket, a sót, a lisztet és a tojásfehérjét kevés vízzel simára keverjük. Római tálba öntjük a keverék felét, úgy, hogy a széleken magasan álljon. Erre tesszük a burgonyát, majd a maradék sós keverékkel befedjük, ügyelve arra, hogy a széleken is jól takarja a burgonyát. Meleg sütőben készre sütjük (kb. 45 perc). Amikor kész, a sórétegből kivesszük a burgonyát és melegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldbabfőzelék másképpen
Köret, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres párolt káposzta
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldséggaluska
Köret, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes