Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 5 dl sör
- 2 közepes cukkini
- 2 kisebb padlizsán
- 1 közepes patisszon
- őrölt bors
- 1 kiskanál só
- olaj
- a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojást, a sót, a borsot és a sör felét. Habverővel keverjük össze és ha kell, annyi sört adjunk hozzá, hogy a tészta sűrűn folyó legyen. A cukkinit meg a padlizsánt vágjuk félujjnyi vastag szeletekre és sózzuk meg. A patisszont hosszában vágjuk félbe, evőkanállal szedjük ki a belsejét, szintén vágjuk félujjnyi vastag szeletekre és sózzuk meg. Az előkészített zöldségeket villával mártsuk a sűrű palacsintatésztába, majd a felforrósított olajban minden oldalukat süssük pirosra. Amikor megsült, tegyük szalvétával bélelt tányérra és forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Sajtos burgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csicseriborsó-püré
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes