Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 5 dl sör
- 2 közepes cukkini
- 2 kisebb padlizsán
- 1 közepes patisszon
- őrölt bors
- 1 kiskanál só
- olaj
- a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojást, a sót, a borsot és a sör felét. Habverővel keverjük össze és ha kell, annyi sört adjunk hozzá, hogy a tészta sűrűn folyó legyen. A cukkinit meg a padlizsánt vágjuk félujjnyi vastag szeletekre és sózzuk meg. A patisszont hosszában vágjuk félbe, evőkanállal szedjük ki a belsejét, szintén vágjuk félujjnyi vastag szeletekre és sózzuk meg. Az előkészített zöldségeket villával mártsuk a sűrű palacsintatésztába, majd a felforrósított olajban minden oldalukat süssük pirosra. Amikor megsült, tegyük szalvétával bélelt tányérra és forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Aranykrumpli
Köret, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tartiflett
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós Lapcsánka
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes