Diós és szezámmagos csirkemell
Hozzávalók:
- 8 csirkemell filé
- 10 dkg liszt
- 4 egész tojás
- 10 dkg
- szezámmag
- 15 dkg durvára tört dió
- olaj
- őrölt fehér bors
- só#A mártáshoz: 1 dl ketchup
- olaj
- szójaszósz.
Elkészítés:
A fóliával letakart csirkemell filéket húsverő kalapáccsal óvatosan megütögetjük, kevés sóval, borssal bedörzsöljük. Az így előkészített csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk. Négy darabot szezámmaggal, négy darabot durvára tört dióval bundázzunk, majd bő forró olajban készre sütjük, de lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kisujjnyi vastag csíkokra vágott csirkemelleket tálra tesszük, külön tálkákban pár csepp olajjal ízesített ketchupit és szójaszószt adunk hozzá.
Hasonló receptek
Gomba Gazdasszonymódra
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borban párolt, sajttal, sonkával töltött csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes