Joghurtos spenótsaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg friss spenót
- 1 kis fej hagyma
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipetnyi cukor
- 1/2 citrom
- 1 késhegynyi bors
- só
- 1/2 csomag petrezselyemzöld
- 2-3 mentalevél
Elkészítés:
A megmosott spenót vastag szárát eltávolítom. A leveleket konyharuhába teszem és leitatom róluk a vizet. A finomra összevágott hagymából, joghurtból, olajból, fokhagymából habosra felvert öntetet készítek. Ezt cukorral, citromlével, borssal, sóval, finomra összevágott petrezselyemzölddel és friss mentalevéllel ízesítem. A spenótleveleket leöntöm az öntettel, lazán összekeverem, majd a hűtőbe teszem. Jól lehűtve tálalom.
Hasonló receptek
Saláta fetamártással
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Liechtensteini Homár saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós sonkarolád kapros salátában
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes