Joghurtos spenótsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss spenót
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi cukor
  • 1/2 citrom
  • 1 késhegynyi bors
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • 2-3 mentalevél

Elkészítés:

A megmosott spenót vastag szárát eltávolítom. A leveleket konyharuhába teszem és leitatom róluk a vizet. A finomra összevágott hagymából, joghurtból, olajból, fokhagymából habosra felvert öntetet készítek. Ezt cukorral, citromlével, borssal, sóval, finomra összevágott petrezselyemzölddel és friss mentalevéllel ízesítem. A spenótleveleket leöntöm az öntettel, lazán összekeverem, majd a hűtőbe teszem. Jól lehűtve tálalom.

Hasonló receptek

Saláta fetamártással

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Liechtensteini Homár saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrós sonkarolád kapros salátában

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: