Joghurtos spenótsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss spenót
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi cukor
  • 1/2 citrom
  • 1 késhegynyi bors
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • 2-3 mentalevél

Elkészítés:

A megmosott spenót vastag szárát eltávolítom. A leveleket konyharuhába teszem és leitatom róluk a vizet. A finomra összevágott hagymából, joghurtból, olajból, fokhagymából habosra felvert öntetet készítek. Ezt cukorral, citromlével, borssal, sóval, finomra összevágott petrezselyemzölddel és friss mentalevéllel ízesítem. A spenótleveleket leöntöm az öntettel, lazán összekeverem, majd a hűtőbe teszem. Jól lehűtve tálalom.

Hasonló receptek

Burgonyás zöldségsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Rizssaláta kókusztejjel

Saláta, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Egyszerű brokkolisaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: