Spenót
Hozzávalók:
- olaj
- 3 fakanálnyi liszt
- fokhagyma
- 2 dl tej
- 2 zacskó spenót
- só
Elkészítés:
2 edényben dolgozunk: Olajat teszünk az edénybe. Miután forró, 3 fakanál lisztet rakunk hozzá és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet. Rögtön levesszük a tűzről, hogy besűrűsödjön. A spenótot feltesszük a tűzre. Nem kell előtte felolvasztani. Miután meleg, beleöntjük a mártást. Kb. 10 percig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr. Megsózzuk. Fokhagymát is tehetünk bele.
Hasonló receptek
Szardíniai omlett
Egytálétel, Könnyű
Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült nyúlhús
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Könnyű rakottas rizs
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes