Spenót

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • olaj
  • 3 fakanálnyi liszt
  • fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 2 zacskó spenót

Elkészítés:

2 edényben dolgozunk: Olajat teszünk az edénybe. Miután forró, 3 fakanál lisztet rakunk hozzá és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet. Rögtön levesszük a tűzről, hogy besűrűsödjön. A spenótot feltesszük a tűzre. Nem kell előtte felolvasztani. Miután meleg, beleöntjük a mártást. Kb. 10 percig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr. Megsózzuk. Fokhagymát is tehetünk bele.

Hasonló receptek

Sült rizs csirkével, sonkával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Krumplibohóc

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fűszeres vaddisznó

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: