Burgonyafánk
Hozzávalók:
- 400 g héjában főtt burgonya
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt (10g)
- só
- kb. 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A főtt burgonya héját eltávolítjuk, burgonyanyomón átnyomjuk, megsózzuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgájákat és a lisztet. Legalább egy órán át állni hagyjuk. Evőkanállal a felhevített olajba kis halmokat szaggatunk és szép világosra sütjük a burgonyafánkokat.
Hasonló receptek
Sült sajtos gombóc
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonya garatin
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sóban sült krumpli
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes