Burgonyafánk

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 400 g héjában főtt burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt (10g)
  • kb. 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A főtt burgonya héját eltávolítjuk, burgonyanyomón átnyomjuk, megsózzuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgájákat és a lisztet. Legalább egy órán át állni hagyjuk. Evőkanállal a felhevített olajba kis halmokat szaggatunk és szép világosra sütjük a burgonyafánkokat.

Hasonló receptek

Sült sajtos gombóc

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya garatin

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sóban sült krumpli

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: