Sárgarépás burgonyagombóc
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 400 g burgonya
- 50 g sárgarépa
- 150 g búzaliszt
- 3 evőkanál margarin
- 1 tojás
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
- Tengeri só.
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd ha puhára főtt, meghámozzuk, és burgonyatörővel összetörjük. Ezután, mielőtt kihűlne, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a finomra reszelt sárgarépát, a friss petrezselyemzöldet, a tojást, a margarin felét, és sózzuk. A tésztát jól összegyúrjuk, majd formás gombócokat készítünk belőle, és gyengén sózott, forró vízben kifőzzük őket. Ha megfőttek, szűrőkanállal kiszedjük őket, margarinba forgatjuk, és petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 135 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 9 g, Zsír: 7 g.
Hasonló receptek
Karácsonyi grillázs (tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Amerikai almás lepény
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sült vilmoskörte mentás mártásban
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes