Sárgarépás burgonyagombóc
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 400 g burgonya
- 50 g sárgarépa
- 150 g búzaliszt
- 3 evőkanál margarin
- 1 tojás
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
- Tengeri só.
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd ha puhára főtt, meghámozzuk, és burgonyatörővel összetörjük. Ezután, mielőtt kihűlne, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a finomra reszelt sárgarépát, a friss petrezselyemzöldet, a tojást, a margarin felét, és sózzuk. A tésztát jól összegyúrjuk, majd formás gombócokat készítünk belőle, és gyengén sózott, forró vízben kifőzzük őket. Ha megfőttek, szűrőkanállal kiszedjük őket, margarinba forgatjuk, és petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 135 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 9 g, Zsír: 7 g.
Hasonló receptek
Palacsinta
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes
Epertorta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes
Sacher torta
Desszert, Nehéz
Gluténmentes, Mogyorómentes