Sárgarépás burgonyagombóc
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 400 g burgonya
- 50 g sárgarépa
- 150 g búzaliszt
- 3 evőkanál margarin
- 1 tojás
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
- Tengeri só.
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd ha puhára főtt, meghámozzuk, és burgonyatörővel összetörjük. Ezután, mielőtt kihűlne, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a finomra reszelt sárgarépát, a friss petrezselyemzöldet, a tojást, a margarin felét, és sózzuk. A tésztát jól összegyúrjuk, majd formás gombócokat készítünk belőle, és gyengén sózott, forró vízben kifőzzük őket. Ha megfőttek, szűrőkanállal kiszedjük őket, margarinba forgatjuk, és petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 135 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 9 g, Zsír: 7 g.
Hasonló receptek
Sós túrófelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Diabetikus beigli diós töltelékkel
Desszert, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Téli gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes