Aranykrumpli
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 4 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felét kockára, másik felét karikára vágjuk. A burgonyát és a sárgarépát sós vízben külön-külön megfőzzük. Lecsepegtetjük, burgonyanyomóval összetörjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymakockákat. Hozzáadjuk a burgonyát és a répát. Sóval, borssal ízesítjük. Lisztbe forgatjuk a hagymakarikákat és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A répás burgonyából (fagylaltadagoló) kanállal a tányérra halmokat rakunk és meghintjük a sült hagymával.
Hasonló receptek
Bulgur mint köret
Köret, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Zöldséggaluska
Köret, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes