Zöldbabpüré leves
Hozzávalók:
- 300 g zöldbab (friss vagy mirelit)
- 20 g búzaliszt
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 20 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- édes-nemes pirospaprika
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-5 evőkanál Nutrison powder (+66-110 kcal)
Elkészítés:
A megtisztított, összevágott zöldbabot enyhén sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egészben a levesbe és készre főzzük. Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk. Kevés hideg vízzel felöntjük Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük és a rántással összeforraljuk. Ha egy kicsit lehűlt, akkor keverjük hozzá az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Hasonló receptek
Fűszeres krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szederleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtök-krémleves pirított baconkockákkal
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes