Zöldbabpüré leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 300 g zöldbab (friss vagy mirelit)
  • 20 g búzaliszt
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 20 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • édes-nemes pirospaprika
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-5 evőkanál Nutrison powder (+66-110 kcal)

Elkészítés:

A megtisztított, összevágott zöldbabot enyhén sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egészben a levesbe és készre főzzük. Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk. Kevés hideg vízzel felöntjük Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük és a rántással összeforraljuk. Ha egy kicsit lehűlt, akkor keverjük hozzá az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Hasonló receptek

Savanyú tojásleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Sajtos búzagaluska leves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia sajtleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: