Zöldborsópüré leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 200 g zöldborsó (friss vagy mirelit)
  • 50 g sárgarépa
  • 30 g petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 20 g búzaliszt
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-5 evőkanál Nutrison powder (+66-110 kcal)

Elkészítés:

A zöldborsót, a megtisztított, kockákra vágott sárgarépával és petrezselyemgyökeret olajon félpuhára pároljuk. Meghintjük liszttel, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, majd felengedjük másfél liter hideg vízzel. Sózzuk és készre főzzük. Ha elkészült, áttörjük, püré levest készítünk belőle. Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már kissé kihűlt.

Hasonló receptek

Okróska (hideg orosz leves)

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Currys csirkeleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes

Fűszeres paradicsomleves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Laktózmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: