Zöldborsópüré leves
Hozzávalók:
- 200 g zöldborsó (friss vagy mirelit)
- 50 g sárgarépa
- 30 g petrezselyemgyökér
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 20 g búzaliszt
- só
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-5 evőkanál Nutrison powder (+66-110 kcal)
Elkészítés:
A zöldborsót, a megtisztított, kockákra vágott sárgarépával és petrezselyemgyökeret olajon félpuhára pároljuk. Meghintjük liszttel, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, majd felengedjük másfél liter hideg vízzel. Sózzuk és készre főzzük. Ha elkészült, áttörjük, püré levest készítünk belőle. Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már kissé kihűlt.
Hasonló receptek
Frankfurti leves
Leves
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkehúsleves keletiesen
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes