Fejtettbableves gazdagon
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- őrölt bors
- só
- 1,5 evőkanál liszt
- fél dl olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 szál zeller
- 1-1 zöldpaprika
- paradicsom
Elkészítés:
Tegyük fazékba a fejtett babot, a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, öntsük fel 1, 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk meg és tegyük fel főni. Készítsünk világos rántást, majd húzzuk félre a tűzről és keverjük bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg pirospaprikával és kevés hideg vízzel keverjük simára. Amikor a bab és a zöldségek is megpuhultak, rántsuk be és szórjuk bele a felaprított zellerlevelet, paprikát meg paradicsomot. Ha felforrt, tegyük takarékra és pár perc főzés után forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes