Fejtettbableves gazdagon
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett bab
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- őrölt bors
- só
- 1,5 evőkanál liszt
- fél dl olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 3 szál zeller
- 1-1 zöldpaprika
- paradicsom
Elkészítés:
Tegyük fazékba a fejtett babot, a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, öntsük fel 1, 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk meg és tegyük fel főni. Készítsünk világos rántást, majd húzzuk félre a tűzről és keverjük bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Szórjuk meg pirospaprikával és kevés hideg vízzel keverjük simára. Amikor a bab és a zöldségek is megpuhultak, rántsuk be és szórjuk bele a felaprított zellerlevelet, paprikát meg paradicsomot. Ha felforrt, tegyük takarékra és pár perc főzés után forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zellerleves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Babos zöldségleves májgaluskával
Leves, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes