Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta
- 1 húsleveskocka
- 1 zöldségleveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 25 dkg csirkemáj
- 1 teáskanál grill fűszerkeverék
- fél teáskanál zsálya
- 1 evőkanál friss vagy fél evőkanál szárított kakukkfű
- só
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet és feloldjuk benne a leveskockákat. A káposztát feldaraboljuk, a levesbe tesszük és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük. Világos rántást keverünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd kevés levessel felhígítjuk, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk a zsályával, a kakukkfűvel és a grillfűszerrel, öntünk hozzá néhány evőkanálnyi vizet és pár perc alatt puhára pároljuk. A káposztás levest tányérokba merjük és elosztjuk rajtuk a fűszeres csirkemájakat.
Hasonló receptek
őszibarack-krémleves habgaluskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes
Csirkés zöldségleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Sajtkrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes