Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 húsleveskocka
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 teáskanál grill fűszerkeverék
  • fél teáskanál zsálya
  • 1 evőkanál friss vagy fél evőkanál szárított kakukkfű

Elkészítés:

Felforraljuk a vizet és feloldjuk benne a leveskockákat. A káposztát feldaraboljuk, a levesbe tesszük és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük. Világos rántást keverünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd kevés levessel felhígítjuk, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk a zsályával, a kakukkfűvel és a grillfűszerrel, öntünk hozzá néhány evőkanálnyi vizet és pár perc alatt puhára pároljuk. A káposztás levest tányérokba merjük és elosztjuk rajtuk a fűszeres csirkemájakat.

Hasonló receptek

őszibarack-krémleves habgaluskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Csirkés zöldségleves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Sajtkrémleves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: