Sáfrányos halleves
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- kávéskanál pirospaprika
- 1 babérlevél
- 50 dkg paradicsompüré
- 3 evőkanál liszt
- 60 dkg tőkehal
- kagyló
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 5 dl füstölt halleves (leveskockából)
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 mandula (hámozott)
- 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 1 kávéskanál sáfrány
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk és az olaj felében üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, a babérlevelet, a paradicsompürét és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, kislángon 10 percig főzzük. A halat 4 részre vágjuk, lisztbe forgatjuk és a maradék olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket, majd előmelegített sütőbe tesszük, míg a leves teljesen elkészül. A kagylókat folyó vízzel megmossuk és a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyíljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasználásig. A bort leszűrjük, hozzáadjuk a hallevest és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a hagymás-paradicsomos szószt és a felére forraljuk. A fokhagymákat a mandulával és 1 evőkanál lével turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a sáfrányt, majd az egészet a levesbe keverjük. Lefedve, kislángon még 1 percig főzzük. Amikor kész, a levest a halszeletekre és a kagylókra öntjük és alufóliával lefedjük. 1 percre forró sütőbe tesszük és átmelegítjük.
Hasonló receptek
Rozsos karottaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diétás leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség
Csirkés zöldségleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes