Libamájjal töltött csirkemellfilé paprikás mártással

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 20 dkg libamáj
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-1 piros és sárga színű paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • őrölt bors
  • 4 adag roppanósra párolt brokkoli

Elkészítés:

A csirkemellfiléket szúrjuk fel éles késsel, majd sózzuk, borsozzuk meg. Az egyforma darabokra vágott libamájjal töltsük meg és fogvájóval tűzzük össze. Tekerjük 2-2 szelet szalonnába és forró serpenyőben minden oldalukat süssük pirosra. A visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a felaprított hagymát, majd tegyük bele a kisebb kockákra vágott paprikákat. Keverjük össze, húzzuk félre a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával. Öntsük fel 2, 5 deci vízzel, forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk meg. Rövid főzés után tejszínes habarással sűrítsük. Tálaláskor a párolt brokkolit halmozzuk tányérra, locsoljuk mellé a mártást és fektessük rá a felszeletelt csirkemellet.

Hasonló receptek

Sárgarépabundában sült pulykasteak

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Pulykacsíkok rizságyon

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Házi sajt

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: