Libamájjal töltött csirkemellfilé paprikás mártással
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 20 dkg libamáj
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1-1 piros és sárga színű paprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl tejszín
- őrölt bors
- só
- 4 adag roppanósra párolt brokkoli
Elkészítés:
A csirkemellfiléket szúrjuk fel éles késsel, majd sózzuk, borsozzuk meg. Az egyforma darabokra vágott libamájjal töltsük meg és fogvájóval tűzzük össze. Tekerjük 2-2 szelet szalonnába és forró serpenyőben minden oldalukat süssük pirosra. A visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a felaprított hagymát, majd tegyük bele a kisebb kockákra vágott paprikákat. Keverjük össze, húzzuk félre a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával. Öntsük fel 2, 5 deci vízzel, forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk meg. Rövid főzés után tejszínes habarással sűrítsük. Tálaláskor a párolt brokkolit halmozzuk tányérra, locsoljuk mellé a mártást és fektessük rá a felszeletelt csirkemellet.
Hasonló receptek
Gombás-sajtos lecsó
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos zeller párizsiasan
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Spenótos canelloni
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes