Almás csirkemáj
Hozzávalók:
- 4 személyre: 30 dkg csikemáj
- 30 dkg alma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1nagy fej vöröshagyma
- 1dl száraz fehérbor
- só
- bors
- 2evőkanál liszt
- késhegynyi majoránna
Elkészítés:
A májat megmossuk, a hártyákat és inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és miután ropogósra kisütöttük, a pörcöket kivesszük. A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, és néhány percig pároljuk. A májat lisztben megforgatjuk, kevés majoránnával ízesítjük, és erős lángon, hirtelen megsütjük. Végül a májat összekeverjük a hagymás almával, ráöntjük a bort, és két perces forralás után tálaljuk. Utólag sózzuk, mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben. Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá.
Hasonló receptek
Egyszerű marhasült
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell sajtos bundában
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes