Almás csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 30 dkg csikemáj
  • 30 dkg alma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1nagy fej vöröshagyma
  • 1dl száraz fehérbor
  • bors
  • 2evőkanál liszt
  • késhegynyi majoránna

Elkészítés:

A májat megmossuk, a hártyákat és inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és miután ropogósra kisütöttük, a pörcöket kivesszük. A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, és néhány percig pároljuk. A májat lisztben megforgatjuk, kevés majoránnával ízesítjük, és erős lángon, hirtelen megsütjük. Végül a májat összekeverjük a hagymás almával, ráöntjük a bort, és két perces forralás után tálaljuk. Utólag sózzuk, mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben. Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá.

Hasonló receptek

Tiroli máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Alufóliás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemell a la pannónia

Húsétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: