Almás csirkemáj
Hozzávalók:
- 4 személyre: 30 dkg csikemáj
- 30 dkg alma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1nagy fej vöröshagyma
- 1dl száraz fehérbor
- só
- bors
- 2evőkanál liszt
- késhegynyi majoránna
Elkészítés:
A májat megmossuk, a hártyákat és inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, és miután ropogósra kisütöttük, a pörcöket kivesszük. A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, és néhány percig pároljuk. A májat lisztben megforgatjuk, kevés majoránnával ízesítjük, és erős lángon, hirtelen megsütjük. Végül a májat összekeverjük a hagymás almával, ráöntjük a bort, és két perces forralás után tálaljuk. Utólag sózzuk, mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben. Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá.
Hasonló receptek
Tiroli máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Alufóliás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemell a la pannónia
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes