Mozarella saláta
Hozzávalók:
- 2 csomag mozarella
- 2 paradicsom
- 1 jégsaláta
- 1 csomag retek
- 5 dkg dióbél
- 1 kevés olíva olaj#Az öntethez: 1 pohár joghurt
- 10 dkg márványsajt
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot és a retket nagyobb cikkekre szeljük, a salátát könnyen ehető szeletkékre tépkedjük. A diót durvára töröm kézzel vagy mozsárban és egy teflon serpenyőben, magas lángon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítom. Beleteszem a felaprított zöldségeket egy tálba, rászórok 1 evőkanál pirított diót, meglocsolom az olíva olajjal majd lazán összekeverem. Egy kisebb tálban a joghurtot, márványsajtot, simára keverem és ízlés szerint sóval, borssal ízesítem. A salátát fogyasztáskor meglocsolom az öntettel!
Hasonló receptek
Waldorf saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Horiatiki / Görög saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák
Tzatziki saláta 1.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes