Gombás burgonyaleves
Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 40 dkg burgonya
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 4 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 10 dkg zellergumó.
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás előtt petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.
Hasonló receptek
Citromos aszaltgyümölcs-leves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes