Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 húsleveskocka
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 teáskanál grill fűszerkeverék
  • fél teáskanál zsálya
  • 1 evőkanál friss vagy fél evőkanál szárított kakukkfű

Elkészítés:

Felforraljuk a vizet és feloldjuk benne a leveskockákat. A káposztát feldaraboljuk, a levesbe tesszük és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük. Világos rántást keverünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd kevés levessel felhígítjuk, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk a zsályával, a kakukkfűvel és a grillfűszerrel, öntünk hozzá néhány evőkanálnyi vizet és pár perc alatt puhára pároljuk. A káposztás levest tányérokba merjük és elosztjuk rajtuk a fűszeres csirkemájakat.

Hasonló receptek

Egres leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Narancsos sárgarépaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Szalonnás újburgonyaleves

Leves, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: