Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 3 evőkanál olaj
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag petrezselyem
- 1 csipet fűszerpaprika
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
1. A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi enyhén sós, meleg vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. Ha a zöldbab megfőtt, paradicsompasszírozón áttörjük.2. Az olajból és a lisztből világos, zsemleszíntű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemmel és a csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. A főzeléket a rántással besűrítve jól összeforraljuk. Végül behabarjuk a tejszínnel, és melegen tálaljuk.3. Készíthetjük csak habarással is. Ilyenkor a tejszínt elkeverjük a liszttel, a főzőléhez fokozatosan hozzászoktatjuk, majd besűrítjük a főzeléket. Összeforralás után, kicsit kihűlve, de melegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Sült ravioli
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Töltött szafaládé
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes
Meglepetésburgonya
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes