Tejszínes zöldbabfőzelék-püré

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi enyhén sós, meleg vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. Ha a zöldbab megfőtt, paradicsompasszírozón áttörjük.2. Az olajból és a lisztből világos, zsemleszíntű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemmel és a csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. A főzeléket a rántással besűrítve jól összeforraljuk. Végül behabarjuk a tejszínnel, és melegen tálaljuk.3. Készíthetjük csak habarással is. Ilyenkor a tejszínt elkeverjük a liszttel, a főzőléhez fokozatosan hozzászoktatjuk, majd besűrítjük a főzeléket. Összeforralás után, kicsit kihűlve, de melegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Kéksajtos tészta barnahagymával

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombaragu

Egytálétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Krumplibohóc

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: